Ingrediënten:


Sukade, zeen verwijderd

Cola
(geen light of met suiker vervangers)

Ketjap manis

All Purpose BBQ Rub (American Stockyard)

Bereidingswijze:


Doe de sukade in een schaal en doe daar een mix bij van 3 delen cola en 1 deel ketjap manis.

Zet dit in de koelkast en laat zo’n 4 uur (langer mag ook) marineren, keer het vlees regelmatig om.

Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier, bestrooi heel licht met de rub.

Laat het vlees een half uurtje op kamertemperatuur komen.

Maak in de tussentijd je grill klaar voor direct grillen, met twee zones.

Grill de sukade op een heet vuur, zo’n 4 -5 minuten per kant tot medium – rare of iets langer voor medium.

Hou zoveel mogelijk de deksel op de grill.

Mocht de buitenkant iets te hard gaan, dan kun je hem altijd door laten garen op het deel van het rooster waar geen kolen onder liggen.

Kerntemperatuur 52 -56 C.

 

Haal de sukade van de grill en laat het 5 tot 10 minuten rusten onder aluminium folie voordat je het trancheert, de vakterm voor het in plakjes snijden.