INGREDIËNTEN :


Picanha / staartstuk

grof zeezout

Vers gemalen  zwarte peper

Hill Country (American Stockyard)

BEREIDING :

Verwijder eventuele vliezen en ketting aan de vleeszijde en snij een ruitjes patroon in de vet zijde, tot op het vlees maar er niet in.

Laat het vlees een half uur tot een uur op kamertemperatuur komen.

Zo’n 20 minuten voor de bereiding beide zijde bestrooien met zeezout en zwarte peper.

 

Zorg dat de BBQ (indirect) of oven op zo’n 175 – 200 C. komt.

Leg het vlees, met het vet naar boven op de BBQ of in de oven.

Als het vlees de gewenste temperatuur heeft bereikt, 45-55°C, haal je het even van de barbecue of uit de oven.

 

Verander de BBQ nu naar direct  200 -225 C. of maak een pan heet.

Leg het vlees nu met het vet naar beneden.

Smeer het vlees nu in met de Hill Country BBQ saus.

Bereid het vlees totdat het een mooi knapperig korstje heeft.

 

Haal het van de barbecue of uit de pan en laat minimaal 10 minuten rusten onder aluminium folie voordat je het aansnijdt.